Zevenheuvelenloop

En weer een!

Zevenheuvelenloop 21 november 2010


Twee weken na de Berenlooploop op Terschelling zijn we alweer op weg naar Nijmegen voor de Zevenheuvelenloop. Het wordt mijn tweedeZevenheuvelenloop. Vorig jaar viel het parcours heel erg mee. Ik had geprobeerd om de zeven heuvels te tellen, maar kwam toch echt maar tot vijf (en ik ben niet voor de finish uitgestapt, hoor…). Ik vind het parcours van de Zevenheuvelenloop echt heel erg mooi. Natuurlijk is het best zwaar met al die klimmen, maar de omgeving maakt veel goed!

Daarnaast is het een perfect georganiseerd evenement. Er doen heel veel lopers aan mee, maar als je aan het lopen bent, dan merk je daar vrij weinig van. Pas als je na afloop de videobeelden terugkijkt. De Zevenheuvelenloop profileert zich als ‘het meest duurzame loopevenement van Nederland’. Daarom wordt het enorm gestimuleerd om met de trein naar Nijmegen te gaan. In de trein zagen we heel veel hardlopers. We waren meteen in de stemming.

De weersomstandigheden waren wederom ideaal. Droog, weinig wind en niet te koud. We startten in het oranje startvak. We konden eigenlijk meteen flink doorlopen. We hadden zoveel ruimte dat ik mijn loopmaatje maar even waarschuwde dat ze niet te hard van stapel moest lopen. We hadden namelijk nog best wat kilometers te gaan. We liepen toch nog in een (voor ons doen) flink tempo door. Deze keer vond ik de heuvels toch meer in mijn kuiten bijten dan de vorige keer. Vooral de laatste klim. We waren dan ook erg blij toen we de daling in konden zetten. We werden enthousiast toegejuicht toen we de finish naderden. Dat hadden we wel nodig, want we merkten dat we toch flink moe waren.

Na de finish kregen we nog een extra cadeautje. We hadden weer een PR gelopen! We hebben dik anderhalve minuut sneller gelopen dan vorig jaar.

Advertenties
  • RSS Hardloopkrant

    • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.
  • RSS Runnersweb

    • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.