Leontine Wenink

Beste medehardlopers met passie,

Hardlopen is te gek. No doubt about it. Wat ik persoonlijk fantastisch vind aan hardlopen is dat je er eigenlijk heel weinig in hoeft te investeren en er ontzettend veel voor terugkrijgt. Geen duur maandelijks sportschool abonnement of allerlei attributen. Een paar hardloopschoenen en een comfy outfit en je bent er al. Voor mij wint hardlopen het met gemak van alle andere sporten. Geen reis om de wereld naar een afgelegen sportveld. Met hardlopen trek je je schoenen aan, loopt naar buiten en hupsakkee, je bent er al! En volgens mij kan iedereen het. Je hoeft echt geen sporttalent te zijn om te kunnen hardlopen. En, wat mij persoonlijk keer op keer blijft verbazen: tijdens het hardlopen lijken de problemen van alledag ineens een stuk minder groot. Na een lange dag werken kom ik tijdens een rondje hardlopen ineens tot oplossingen voor vervelende werksituaties waar ik anders gewoon niet op kom. Heel apart.

Wat ik er wel bij wil zeggen is dat mijn leven echt niet uit alleen hardlopen bestaat. Ik train niet twee keer per dag, drink in het weekend gewoon 1, 2 … meerdere glazen alcohol, chocolade is nog steeds mijn grootste vriend, je zult mij nooit een marathon zien lopen en ik loop regelmatig hard in de meeste lelijke grijze joggingbroek die je maar kunt bedenken. Maar dat is juist wat ik zo leuk vind aan hardlopen. Je kunt het gewoon lekker op je eigen manier doen.

Nu hoor ik mensen die zich de laatste nieuwsbrief van Looppassie kunnen herinneren denken: “Wat is dit voor’n verhaal? Zou dit meisje niet over haar ervaring van de Dam tot Dam schrijven?” Euh, ja. Truth is, ik moet iets bekennen. Ik heb ‘m niet gelopen…

In 2008 heb ik voor het eerst de Dam tot Dam gelopen. De 10 Engelse Mijl welteverstaan. Het was dat jaar bloedheet en ondanks mijn goede voorbereiding had ik het ongelofelijk zwaar. Ik heb de eindstreep toen gehaald dankzij het fantastische publiek langs de route. Afgelopen maart had ik de moed weer bijeen geraapt: ik wilde voor eens en altijd afrekenen met de ontstane angst voor die 10 slopende Engelse Mijlen. Doordat ik een halve dag te laat was met inschrijven was de 10 Engelse Mijl jammergenoeg al vol. Samen met mijn hardloopmaatje besloot ik me dan maar in te schrijven voor de 4 Engelse Mijl Run2Day Ladies Run.

De Zandvoort Circuit Run, ZuidAsRun en Ascics LadiesRun konden dit jaar in aanloop naar de Dam tot Damloop op mijn deelname rekenen. So far so good. Tot mijn hele zomer werd opgeslurpt door een nieuwe baan en de organisatie van onze bruiloft op 1 oktober. Ik rende af en toe een klein rondje, maar meer ook niet. Mijn deelname aan de Dam tot Dam was ik eigenlijk allang weer vergeten. Tot op 8 september mijn startbewijs in de bus viel. Vanaf toen begon het universum tegen mij samen te spannen om mij ervan te weerhouden om de Dam tot Damloop te lopen.

Het begon ermee dat mijn hardloopmaatje lastminute voor haar werk naar New York moest en er dus niet bij kon zijn.
Vervolgens werd ik het weekend voor de Dam tot Damloop tijdens mijn vrijgezellenfeestje onderworpen aan een zeker niet gemakkelijk potje paaldansen waar ik nog steeds bont en blauw van ben.
Ook 40+-urige werkweken en de organisatie van onze bruiloft in al onze vrije avond- en weekenduurtjes begon z’n tol te eisen.

Op zondagochtend 19 september om 8.30 uur werd ik met een stampende hoofdpijn wakker en ineens kon ik mij van alle eerder genoemde geweldige aspecten van het hardlopen niets, maar dan ook niets meer herinneren. En aangezien ik ‘m toch alleen moest lopen; wie zou me missen als ik me nog eens zou omdraaien. Dus tja, dat heb ik dus gedaan.

Sorry lieve organisatie van de Dam tot Damloop, want het is zo’n te gek hardloopevenement dat dit jaar niet voor niets binnen een half uur uitverkocht was.

Sorry ook hardlooppassie, die ik beloofd had een stukje te schrijven over de Dam tot Damloop.

Maargoed, feit is dat het soms gebeurt dat iets gewoon niet verloopt zoals je het vantevoren had bedacht. Om hele begrijpelijke, maar soms ook volkomen onnozele redenen.

Ben ik de enige?

Ik ben benieuwd welke excuses jij gebruikt om niet hard te lopen. En vooral wat je doet om dan toch te gaan. Plaats jouw excuses als reactie onderaan deze pagina.

Op naar het volgende hardloopevenement!

// Leontine

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

  • RSS Hardloopkrant

    • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.
  • RSS Runnersweb

    • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.